Легия "Антимафия": частно ГДБОП е работило под управлението на Пашата, Цветанов и Борисов

Частно „ГДБОП” е работило под управлението на Румен Николов – Пашата, Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Това заяви Григор Здравков, учредител и говорител на легия „Антимафия”, в предаването „Гореща точка” на ТВ7. Здравков показа документи и разработки, които според него доказват водещата роля в това престъпно начинание на Румен Николов – един от босовете на групировката СИК и в миналото бивш бизнес-съдружник на Бойко Борисов и Алексей Петров.

По думите на Здравков, частното „ГДБОП” е структурно организирано по нареждане на т.нар Румен Пашата, тъй като Цветанов надали имал умствен капацитет за такова нещо. Сенчестата организация имала стройна пирамидална структура с различни специализирани звена и наистина е проследявала и записвала политици, бизнесмени и журналисти. Здравков обясни, че един от тези екипи се състои от млади момчета, които проследяват определени лица и са в състояние да направят нужните компрометиращи снимки в заведения и на други места. Според говорителя на „Антимафия” хората от въпросната група дори знаят дори дебелината на прозорците на апартамента на Цветан Василев (шефът на Корпоративна търговска банка) в центъра. „Интересували са се от теб и от други разследващи журналисти”, се обърна говорителят на легията към водещия на „Гореща точка” Николай Бареков.

Григор Здравков обясни, че в структурата е имало и екип „Външно проследяване”, който е разполагал с най-добрите аналитици, чиито разработки са били предавани директор на Бойко Борисов.

„Срещите между членовете на частното „ГДБОП” са се провеждали всеки месец между 15 и 20 число в някои хотели в столицата, като това е наричана другарска беседа. Винаги е имало позвъняване с кодови имена преди самата среща, а автомобилът на частното ГДБОП е било лимузина, собственост на ЧЕЗ”, посочи още Григор Здравков. Той обясни, че всички тези данни са от самите листове и разработки, които са били приложени към сигнал, подаден в прокуратурата и отговорните институции.

„Флоров обаче кри този сигнал повече от три месеца”, заяви говорителят на „Антимафия” Григор Здравков в студиото на Бареков.

Станете почитател на Класа