ДПС иска още днес президентът да връчи два проучвателни мандата

ДПС иска още днес президентът да връчи не един, а два проучвателни мандата за съставяне на правителство, заяви  лидерът на партията Лютви Местан на влизане в президентската институция, за консултациите на Плевнелиев с парламентарните формации.

Първи бяха Атака, а след ДПС ще влезе БСП и накрая ГЕРБ. Припомняме, и Волен Сидеров настоя колкото се може по-бързо да бъде даден мандат на БСП за съставяне на кабинет.

Местан е убеден, че Бойко Борисов ще удържи на политическата и мъжката си дума и ще върне връчения му днес мандат от президента. От ДПС очакват Плевнелиев още днес да покани Сергей Станишев и Пламен Орешаракси и да им връчи втория проучвателен мандат, предаде news.bg.
Този мандат според Местан трябва да бъде успешен. „Това налага националният интерес на България", категоричен е лидерът на ДПС.
Националният интерес на страната ни според Лютви Местан съвпада с изразената и от президента позиция, че час по-скоро трябва да се създаде стабилно правителство.

В тази връзка от ДПС смятат, че в понеделник на извънредно заседание на парламента от 14.00 часа може да се избере следващото редовно правителство на страната.

Според Местан има достатъчно време до понеделник да се задвижи политическата процедура за избора на следващия кабинет.

Днес започват преговорите за програмата на кабинета „Орешарски" и вероятно през следващите няколко дена той ще представи и визията си за персоналния състав на кабинета, предположи Лютви Местан.

Станете почитател на Класа