Христина Христова и Касим Дал обещаха свобода на хората и бизнеса

Коалиция „Център-Свобода и достойнство" откри предизборната си кампания в НДК с множество обещания и с девиза, че щом са бюлетина номер 6, значи са отличници.

Лидерът на НДСВ Христина Христова обеща да бъде незаобиколим фактор в следващото правителство и да осигури работни места за всеки, който иска и може да работи. Сред обещанията й бяха още свобода за хората и бизнеса, свобода от корупция и бедност, както и стабилна финансова политика. Христова заяви, че ще замрази данъка на най-ниската му стойност от 10% и за едноличните търговци, както и ще направи промени в МВР, които ще го доближат до проблемите на хората. Тя обеща и че социалната политика също ще бъде приоритет, като майките ще са в центъра на вниманието и ще се разшири обхвата на програмите за хората с увреждания. „За нас коалиция не е мръсна дума, а знак за политическа зрялост и прагматичност", категорична бе лидерът на НДСВ.

Най-бурна реакция предизвика изявлението на Касим Дал, основател на Народната партия "Свобода и достойнство", създадена след гръмкото му оттегляне от ръководството на ДПС.

Още при излизането му на сцената в залата избухнаха бурни овации и всички присъстващи станаха на крака. „Ние сме обречени да променим България. Щом имаме вярата и говорим истината, няма как да не победим", обяви той.

Станете почитател на Класа