МВР- Варна работи по сигнали за купуване на гласове

Още преди старта на предизборната кампания варненската полиция работи по сигнали за изборна търговия. Това стана ясно от думите на шефа на Областната дирекция на МВР комисар Тодор Иванов.  „Има някои данни, за които ще извършим съответните проверки. Аз обаче няма да ги коментирам в момента, защото това е в кухнята на нещата и там има процесуални и оперативно-издирвателни действия, които не би следвало да се коментират в публичното пространство“, заяви комисар Иванов в интервю за Дарик.

По думите му преди избори винаги има сигнали за нередности. „В публичното пространство обаче се говори за много хора с намерения за търговия на гласове, но фактически конкретни данни няма. Това, което се изнася, е повече експресивно и в сферата на фолклора“, поясни полицай №1 на Варна.

Всички служители на Областната дирекция ще бъдат ангажирани в охраняването на изборите, а те са над 1 500, добави той.

По повод идеята за ротация на униформените, които ще охраняват вота след месец, комисар Иванов коментира, че тя би имала по-голям ефект на местните избори. „Това са парламентарни избори и във всички секции кандидатите ще бъдат едни и същи. Няма начин някой от полицаите по някакъв начин да не е свързан, при условие че всички имаме близки и роднини“, каза полицейският шеф.

Ако се реши на вота на 12 май да има ротация сред полицаите, тази мярка ще бъде въведена в по-малките общини в областта. „Служители от Долни Чифлик може да бъдат изпратени да охраняват изборите в Провадия или в Белослав например“, поясни комисар Иванов. По думите му във Варна ще бъдат проучени полицаите, които имат връзка с кандидат-депутати, след което ще се създаде необходимата организация.

Станете почитател на Класа