ВМРО и Атака протестираха пред централата на ДПС

Симпатизанти на ВМРО и Атака протестираха с химна „Мила Родино" и с „Шуми Марица" пред централата на ДПС в столицата. Поводът:  скандалният отказ на ДПС общинарите от Кърджали да обявят ген. Васил Делов за почетен гражданин в областния град. Протестиращите носеха ксерокопия на портрета на генерала и плакати с надписи: „Долу ръцете от Кърджали“ и „Васил Делов - национален герой".

От ВМРО поискаха общинският съвет в Кърджали да бъде разпуснат, тъй като той е нелегитимен и не български; да се преразгледа решението за почитането на ген. Делов и партията на Ахмед Доган да бъде обявена за противоконституционна. Воеводите смятат, че след като тези съветници отказват да обявят ген. Делов за почетен гражданин, те отказват и акта на освобождението на града.

От ВМРО смятат още, че с представителите на ДПС трябва да се разговаря за това как Турция трябва да ни се извини за геноцида и разграбването на тракийските българи и за 5-вековното турско робство. Освен че ще отидат в града да разговарят с местните по проблема, от ВМРО настояват и за среща с премиера Бойко Борисов.

Подобни демонстрации като тази в София са се провели и в други градове на страната пред офисите на ДПС.

Станете почитател на Класа