Димитър Аврамов подаде оставка като депутат

Депутатът от ГЕРБ Димитър Аврамов бе експресно освободен като народен представител в четвъртък, след като ден по-рано той бе арестуван за търговия с влияние и остро заклеймен от собствената му партия.
Още в 8 часа сутринта Аврамов отишъл в парламента и подал молба да бъде гласувана оставката му, съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева. После е пуснал заявление да бъде свален и депутатският му имунитет, обясни Цачева.
Парламентът побърза да гласува решението за освобождаване на Аврамов, което бе вкарано като извънредна първа точка в дневния ред за четвъртък. Любопитното е, че 125 от депутатите гласуваха „за“, но имаше и такива, които не одобриха оставката на Димитър Аврамов – трима бяха категорично „против“, а четирима се въздържаха. Не стана ясно обаче от кои парламентарни групи бяха опонентите на решението.
Заявлението за сваляне на депутатския имунитет пък се оказа излишно да бъде гласувано, след като Аврамов бе освободен като народен представител.
Неговото място в парламента трябва да бъде заето от председателя на Общинския съвет в Берковица инж. Петър Якимов, който е местен бизнесмен и координатор на ГЕРБ за градчето. Възможно е обаче той да откаже да заеме депутатското кресло, прехвърляйки топката на следващия в листата – Цветан Тодоров. В четвъртък Якимов не бе открит за коментар.

Станете почитател на Класа