СДС и БСП отиват при президента заради Закона за горите

Депутати от СДС и БСП почти едновременно в четвъртък обявиха, че ще искат среща с президента Росен Плевнелиев. Те ще настояват държавният глава да наложи вето върху промените в Закона за горите, приети от мнозинството ден по-рано, които улесняват процедурата за строеж на ски писти. Според опозицията новите разпоредби са лобистки и ще ощетят държавата със стотици милиони.
Депутатите на ГЕРБ обаче са категорични, че България ще спечели от стимулирането на инвестициите в ски туризъм. В четвъртък премиерът Бойко Борисов потвърди тезата на управляващите. Той заяви, че текстовете наистина са лобистки, но в полза на скиорите и сноубордистите. Така щели да се привлекат и много повече туристи от чужбина, от което България има полза. Според премиера инвестициите ще дадат поминък на много хора.
От своя страна президентът Плевнелиев заяви пред журналисти, че „в момента текат срещи, които ще продължат и в следващите дни“. Държавният глава щял да се запознае с различните становища, преди да вземе решение по казуса.

Станете почитател на Класа