СДС иска извинение от Кунева, тя обаче не разговаряла с партии

Ден след като ръководството на СДС бе упрекнато от евродепутатката Надежда Нейнски, че не реагира на „подмяната на история“ от страна на Меглена Кунева, сините разпространиха позицията си по случая. Както е известно, при представянето на инициативния комитет за сформиране на новата партия „България на гражданите“ (БГ) на Кунева в неделя бяха излъчени паметни кадри от митингите на СДС от началото на прехода.
В становището на синьото ръководство пише, че това е „безпрецедентен опит за ограбване на чужда политическа история“. Така Меглена Кунева търсела „да получи лъжлива дясна легитимност“. Според СДС „всички знаят, че по това време тя се ползваше от уютен номенклатурен комфорт и я нямаше нито на площадите, нито на барикадите“. Затова и сините настояват за публично извинение от страна на Кунева.
За klassa.bg Христо Ангеличин, бивш член на ДСБ и СДС, а сега един от основателите на „България на гражданите“, коментира, че кадрите, които са били излъчени, са от филм на Иглика Трифонова и тя има право да го показва, където пожелае. Трифонова също е сред учредителите на БГ. Ангеличин каза още, че БГ разговаря с хората, а не с партиите, затова нямало да отговорят на искането на СДС за извинение.
„България на гражданите“, от друга страна, не била партия на Кунева, а на много граждани, включително и такива като него, които били излъгани. Христо Ангеличин, който е бивш зам.-кмет по културата на Столична община в първия мандат на Йорданка Фандъкова, заяви още, че сегашното ръководство на СДС в лицето на Борис Марков, както и преди това – на Мартин Димитров, било подменено и удобно на ГЕРБ.

Станете почитател на Класа