ВМРО иска референдум за "Софийска вода"

ВМРО-Българско национално движение започва днес подписка за свикване на местен референдум в столицата за прекратяване на концесията на "Софийска вода". Това съобщиха вчера от партията.
Тази сутрин ВМРО-БНД организира митинг пред сградата на Върховния административен съд. Проявата е насочена именно срещу концесията на „Софийска вода“. С митинга си „воеводите“ ще стартират кампанията си "Водата в обществени ръце". Целта е да се съберат над 100 хил. подписа, за да се предизвиква местен референдум за прекратяване на концесията на "Софийска вода" АД за ВиК системата на София.
По същото време във ВАС ще се гледа по същество делото за отмяна на последното решение на ДКЕВР за увеличаване на цените на ВиК услугите на "Софийска вода". То е образувано по жалба на Красимир Каракачанов, Костадин Костадинов, Юлиан Ангелов, Ангел Джамбазки и Карлос Контрера, които се явяват страна в делото в качеството си на граждани.
Миналата седмица СОС смени представителите си в Управителния съвет на „Софийска вода“, като на мястото на Камен Манов и Николай Александров бяха избрани Цветан Гергов и Стефан Пелтеков. От ГЕРБ обясниха смяната в борда с „несправяне с работата“.

Станете почитател на Класа