Премиерът опроверга Доган с данни на СБ

Искам да опровергая Ахмед Доган, който в нямането си какво да каже, говори за етнически противоречия и сравнява времето, когато управляваме ние, с Жан Виденов. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов в приветственото си слово пред представители на бизнеса, спечелили проекти по програма „Конкурентоспособност“.
Когато има такива спорове, е най-добре да се позовеш на световни рейтингови агенции, каза Борисов. Според него “дори Аллах е казал, че когато фактите говорят, боговете мълчат“.
Премиерът цитира агенция „Мудис”, като изтъкна, че рейтингът на България е единственият, повишен в последните 4 години, и остава стабилен. Агенцията прогнозира, че ниският бюджетен дефицит се очаква да се свие още повече през следващите 2 години. Борисов изтъкна и оценката, че процентът на усвояване на еврофондовете е нараснал.
Искам с още няколко данни да оборя най-големия хидроинженер в България, прочул се със своите милиони, мандатоносител на предишната власт и да ви припомня, че когато ГЕРБ дойде на власт, всички фондове бяха спрени, каза Бойко Борисов. Той цитира и доклада на Световната банка, в който се посочва, че фискалната дисциплина на България е много силна, а външният дълг като дял от БВП е сред най-ниските в Европа.

Станете почитател на Класа