Депутати се обясняваха за хонорарите си

Председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев съобщи вчера, че се чувства обиден от медии, писали, че по доходи от хонорари е надминал и лидера на ДПС Ахмед Доган. От декларацията на Велчев пред Сметната палата става ясно, че през 2010 г. той е получил 2 296 600 лева от продажба на фирмени дялове.
След като станах депутат, продадох фирмата си – нещо, което съм изграждал 20 години, каза Велчев. Той изтъкна, че в резултат на сделката в държавната хазна са влезли 200 000 лева. По думите му „така се изкривяват нещата тук, че когато човек плаща данъци, е или глупак, или мошеник“.
С прекратена фирмена дейност обясни страничните си доходи още един депутат от ГЕРБ – Румен Стоилов. Той разясни, че има вземания за 1 600 000 лева, и настоя да не се спекулира с богатството. Той например дарявал цялата си депутатска заплата.
Михаил Михайлов от Синята коалиция също увери, че доходите му от 40 000 лева от миналата година не го вкарват в конфликт на интереси. Това било последното плащане по стар консултантски договор за изграждане на хоспис в родния му град Панагюрище.

Станете почитател на Класа