Меглена Кунева: Доходите ми са чисти

Нямам колебание да публикувам доходите си от банката. Моите доходи са прозрачни, винаги съм била служител и ако другите кандидати публикуват своите доходи, и аз ще го направя. Това заяви вчера пред bTV кандидатът за президент и бивш еврокомисар Меглена Кунева. Тя беше категорична, че ще напусне всички организации и фирми, за които работи в момента, ако спечели вота.
Кунева потвърди информацията, че е член на управителния съвет на банката БНП „Париба”, откъдето получава заплащане за извършваната дейност. Освен това бившият еврокомисар заема председателския пост в Европейския център за политика – най-голямата неправителствена организация в Брюксел, и участва в Европейското международно движение. Според нея тези две позиции обаче не й носели никакви доходи.
„Ако стана държавен глава, ще направя президентските назначения абсолютно прозрачни, защото в момента „те са на тъмно”, обяви намеренията си бившата еврокомисарка. Тя заяви, че не иска да я подкрепят хора, които са били свързани с тайните служби на режима преди 1989 година.

Станете почитател на Класа