БСП издигна Емил Костадинов за кмет

Общинската организация на БСП в Благоевград издигна бившият депутат Емил Костадинов за свой претендент на кметските избори в града. Той спечели тайния вот, който се проведе вчера със 102 срещу 62 гласа, дадени за втория кандидат - бизнесмена Николай Бошкилов. Вътрешните избори бяха последната и най-очаквана точка от 46-ата конференция на Общинската организация на БСП в града на Димитър Благоев.
"Възприемам кандидатурата ми като доверие, като ще направя всичко по силите си, за да го оправдая", каза минути след обявяването на резултатите Костадинов. Той благодари на всички, които са гласували за него, както и на тези, дали вота си за опонента му. „Като компромис, Николай Бошкилов ще бъде втори в листата на кандидат- съветниците“, обяви общинският лидер Йорданка Слатинска. Социалистите са разочаровани от сегашния градоначалник Костадин Паскалев, който стигна до поста с тяхната подкрепа, но се разграничи от партията на сегашния вот.
"Ако не беше БСП, Паскалев нямаше да е кмет на Благоевград. Той обаче не създаде условия през последните години за развитие на младите кадри в партията", изтъкна бившият областен управител Владимир Димитров.

Станете почитател на Класа