"Атака" напусна парламентарните комисии

Парламентарната група на „Атака” преустанови участието си във всички постоянни комисии и подкомисии в Народното събрание. Това каза в парламента вчера зам.-председателят на ПГ на „Атака” Десислав Чуколов. Решението беше продиктувано от повторния отказ на ГЕРБ да подкрепи кандидатурата на Волен Сидеров за председател на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.
„В пленарна зала срещу „Атака” бе проведена наказателна акция, бе нарушен правилникът на Народното събрание и бе отказано правото на партията да излъчи свой член в комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика”, заяви Чуколов. Депутатът каза още, че ПГ на „Атака” ще продължи всяка седмица да вкарва като точка от програмата за седмицата на парламента това предложение Волен Сидеров да бъде член на тази постоянна комисия.
„В момента виждаме действия на депутатите от ГЕРБ, които потвърждават намесата на този човек. Спомняте ли си как посланик Уорлик преди известно време ми каза директно в лицето: „Аз ще те унищожа.” Призовах Красимир Велчев да излезе и честно да каже, по мъжки, как взеха решението да гласуват „против” моята кандидатура”, каза пред журналисти Волен Сидеров.

Станете почитател на Класа