МВР проверява за нарушения с винетки

Съвместна полицейска операция на територията на Драгоман и Елхово е проведена вчера. Целта на акцията е установяване на законността при продажбата и разпространението на винетни стикери, съобщава пресцентърът на МВР

София /КРОСС/ Съвместна полицейска операция е проведена вчера на територията на Драгоман и Елхово. В акцията са участвали служите на Главна дирекция "Криминална полиция", Главна дирекция "Гранична полиция" и областни дирекции, както и служители от НАП, Комисия за защита на потребителите, Пътна инфраструктура, Инспекция по труда и агенция "Митници".

Целта на операцията е установяване на законността при продажбата и разпространяването на винетни стикери на граничните пунктове в Калотина и Капитан Андреево, в граничната зона, обслужвана от РДГП Драгоман и в зоната за отговорност на ГПУ - Свиленград при РДГП Елхово.

В хода на операцията гранични полицаи от Драгоман са проверили 11 фирми. Констатирали са следните нарушения - извършване на търговска дейност без касов апарат, служител без трудов договор, не се съхраняват електронните контролни ленти - към дневните финансови отчети, извършване на разплащания с валута без надлежно разрешение, неприключен дневен и неотпечатен месечен финансов отчет, продажба на винетни стикери и гориво във валута без надлежно разрешение, несъответсвие в брояча на гориво колонка и отразеното в счетоводните отчети, не се съхраняват месечните отчети в касовите книги, продажба на стоки без издаване на касови бележки и продажба на акцизни стоки без разрешително.

Граничари от Елхово са проверили 6 фирми и са констатирали следните нарушения - несъответствие на номерата на продадените винетни стикери; липса на обявени и продажни цени на винетни стикери.

С протокол за доброволно предаване са иззети 62 винетни стикери от служители на икономическа полиция при ОДМВР-Хасково за установяване на истинноста им.

На нарушителите са съставени актове.

/АС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа