Бойко Борисов: За мен е важно какво мислят българските хора

За мен е важно какво мислят българските хора, какво искат нашите граждани, нашите потребители, заяви Бойко Борисов по време на днешното си посещение в Благоевград, където връчи дипломи на абсолвенти от Колежа по туризъм и награди първенците в спортна спартакиада на ГЕРБ.
Това бе и част от отговора на министър-председателя на въпрос на журналист дали очаква някаква ответна реакция от руския премиер Путин по повод на изразената от Борисов вчера позиция по отношение на проектите за нефтопровода Бургас-Александруполис и за АЕЦ "Белене".
"Ние много ясно сме казали, че става въпрос да има международна екологична оценка", каза Бойко Борисов в коментара си за проекта Бургас-Александруполис. Премиерът поясни, че този проект попада като територия и засяга защитената мрежа "Натура" и това трябва да се има предвид при вземането на решение.
"Разбира се, факт безспорен е, че нито една от трите страни нито го е заложила в бюджета си, нито нещо се прави по този проект, каза премиерът. На въпрос на гръцкия посланик аз отговорих по този начин. Кое вие не знаете от това? Ако отидем сега на магистрала "Тракия" - тя се строи, а ако отидем на проекта Бургас - Александруполис - няма нищо, едни ливади, гори и нищо. Това съм и казал. Кое е бомбата и какъв натиск да имам от Путин, за кое? Оставете руските медии. Искате ли да отидем в Бургас заедно и да попитаме хората от Бургаския регион дали искат всеки ден да влизат танкери по време на туристическия сезон?" - обърна се към журналистите министър-председателят.
"За мен е важно какво мислят българските хора, какво искат нашите граждани, нашите потребители, заяви той. И ако е било изгодно, аз съм казал, ако намерим финансиране, ясна схема за АЕЦ "Белене" - почваме утре. В момента имаме два милиарда похарчени и един гьол."
Запитан как би коментирал оплакванията от кметове, че били постоянно разпитвани от ДАНС, че били подслушвани, че писали обяснения, Бойко Борисов каза, че това е може би така, защото нещо са сгрешили. Според него, ако са подписвали и действали съгласно закона, няма проблем и не бива да се притесняват. "Вие виждате, че дори и кметове на ГЕРБ ги викат в прокуратурата, освобождават ги от постове, включително, но никой не се оплаква."
На въпрос, че утре има рожден ден и е първият премиер, на когото идва на гости италианският премиер Берлускони, Бойко Борисов отговори: "Това е суета, не е важно".

/БТА/

Станете почитател на Класа