Кметът на Ямбол е обвинен в длъжностно престъпление

Ямбол /КРОСС/ Окръжната прокуратура в Ямбол внесе в съда обвинителния акт срещу кмета на общината Георги Славов. Той е обвинен в длъжностно престъпление, като е ощетил общината с 1 милион и 700 хиляди лева при построяването на водопровод и канализация на две улици в Ямбол, съобщава БНР.

Договорът е сключен през есента на 2008 година, като общата му стойност е 4 256 000 лв. Според обвинението сумата е била завишена с 1 700 000 лв. и с нея се е облагодетелствала местна строителна фирма. Кметът е обвинен, че е нарушил Закона за обществените поръчки, Закона за общинските бюджети, както и Закона за устройство на територията. Предвиденото наказание е от 3 до 10 години "лишаване от свобода" и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност.

Продължава разследването по още пет обществени поръчки на Община Ямбол, по които са образувани досъдебни производства. Прокуратурата разследва издаването на общински бюлетин, ремонтът на улица по Програма ФАР, ремонтът на зала "Диана", поръчката за поддържане на депото за отпадъци и поръчката за почистване на града.

/СС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа