Първанов: Има опасност общините да не изпълнят социалните си ангажименти

Казанлък /КРОСС/ Кметовете на повече от 20 общини от Регионалната асоциация на общините "Тракия" изразиха тревогата си пред президента Първанов за финансовото състояние на общините. Той сподели техните тревоги и отбеляза, че вече една четвърт от общините в България са прескочили границата на оцеляването и че има опасност да не изпълнят социални си ангажименти. На тази среща не присъстваха кметове, избрани от листата на ГЕРБ.
"Посещавам всички общини без оглед на това кой е кметът и с каква бюлетина е избран". По този начин президентът Първанов коментира упрека на премиера Борисов, че посещава само общини, чиито кметове принадлежат към червената партия.
Държавният глава бе в Казанлък по покана на кмета на общината Стефан Дамянов и фондация "Българска роза" за традиционния празник на розата. В словото си пред казанлъчани и гостите на града Първанов заяви, че розата е символ на поминъка на 30 000 души и символ на България затова продължава да счита, че трябва да има специален закон, защитаващ този поминък. Държавният глава изрази надежда, че този парламент ще има волята за това.


/ДК/

 

Станете почитател на Класа