Пресичат контрабандата с акцизни стоки

София /КРОСС/ Продължават засилените мерки на ГД "Гранична полиция" за пресичане на контрабандата с акцизни стоки, информират от МВР.  На 3 юни от 14 до 18 часа служители на ГПУ-Елхово, РУМВР-Елхово и МП Лесово извършили проверка на търговски обекти в града, при която са открити общо 639 бутилки високоградусен алкохол от различни марки, с неистински акцизен бандерол. По случая са образувани досъдебни производства, уведомена Районна прокуратура - Елхово.

На 4 юни в с. Капитан Андреево, община Свиленград служители на ГПУ Свиленград и Митница Свиленград, провели полицейска операция, при която в търговски обект са открити 152 бутилки алкохол /водка, уиски, ракия/ от различни марки и различни разфасовки, с фалшив акцизен бандерол. Стоката е иззета с протокол.
Същия ден, в зоната за отговорност на ГПУ-Летище Бургас, при съвместна проверка от служители на ГПУ и Митница-Бургас на влизащия в страната с полет от Москва руски гражданин, в личният му багаж са открити недекларирани 50 кутии цигари "ЛД", с руски акцизен бандерол. Те са иззети с разписка. Съставен е акт за митническо нарушение.

 

/СС/

Станете почитател на Класа