Бетина Жотева: Няма акредитирана българска журналистка с името Анна

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Сред официално акредитираните български кореспонденти в Брюксел  и журналисти в ЕК няма под името Анна. До този момент не сме изпращали и покана на журналистка с подобно име.

Не мога обаче да твърдя,  че е станала грешка с оповестяването за убита българска журналистка, съобщи за Информационна агенция КРОСС Бетина Жотева, говорител  на постоянното  представителство на България в ЕС, по повод на публикации на местни и руски медии за убита българска журналистка Ана в Брюксел.

Както Информационна агенция КРОСС съобщи, според местни и руски медии 29- годишна българска журналистка е била убита в Брюксел. Според информация от полицията, убийството на младата жена, която се казвала Анна е извършено от нейния приятел Адриан, който е нанесъл на жертвата около 20 прободни рани с нож. След кървата разправа, престъпникът, чиято националност не се съобщава, сам се е предал в полицията в съседния Люксембург с ножа в ръка. Мотивите за действията му все още не са известни. Убийството е било извършено в дома й, намиращ се в европейския квартал на Брюксел, в непосредствена близост до Европарламента.

/КП/

 

 

 

Станете почитател на Класа