Румяна Бъчварова: Срещата на Леон Панета с премиера се използва за политически цели

София /КРОСС/ "Темите, които интересуват президентството, не са били обсъждани на срещата на шефа на ЦРУ с премиера. Съжалявам, че това събитие се използва за политически цели. По време на официалната среща не е дискутирана темата за политическия проект на президента". Това заяви Румяна Бъчварова, шеф на политическия кабинет на премиера, в предаването "Денят започва" на БНТ 1.
"Аз не виждам какъв е проблемът в този разговор, освен че той е проблем на президента, защото това стана, точно когато медиите заявиха, че неговите твърдения за натиск не са верни", допълни Бъчварова. Според нея срещата и посещението на шефа на ЦРУ показва мнението и високата оценка, която се дава на правителството. "При това тази оценка е дадена пред медиите", изъткна тя.
Бъчварова коментира още: "Аз не виждам с какво шефа на ЦРУ може да се заинтересува от проекта на президента. Посещението от страна на ЦРУ е знаменателно. Толкова време се отправяха критики към България, че не се справя с корупцията, с организираната престъпност, а сега се каза, че вече има напредък и това се отчита".
Запитана защо е дошъл шефът на ЦРУ в България, Румяна Бъчварова отговори: "Това беше част от неговото посещение в Европа. В Румъния Леон Панета се е срещнал с президента". Според нея това, че Панета не се е срещнал с българския президент, може би е симптоматично, "може би няма за какво да разговаря с него".
По думите й президентът систематично критикува правителството, но това не е конструктивна опозиция.
Тя изрази задоволство от отговора на медиите, даден на премиера по повод неговото запитване - има ли натиск от страна на правителството. "Най-важното е, че разговорът за състоянието на медийната среда просто се отпуши, стана обществен, публичен и това е добре - и за медиите, и за обществото", коментира тя. Бъчварова каза още, че отговорите могат да се обобщят по следния начин: "Сегашното правителство не упражнява натиск върху медиите".

Станете почитател на Класа