Европейците най-скептични към "Фейсбук"

Брюксел, Белгия /КРОСС/ Западноевропейците са едни от най-подозрителните в света към социалните мрежи, показва ново глобално проучване, пише електронното издание EUobserver. Азиатците са най-двулични в това отношението си към социалните мрежи.


Средностатистическият "пристрастен" любител на социалните мрежи влиза в тях около 123 пъти на месец. Профилът на този потребител е самотна бездетна жена между 18 и 44 години.

Централен обект на проучването е най-голямата социална мрежа "Фейсбук", която използват около половината интернет-потребители.


47 процента от анкетираните в Южна Европа и 44 процента в Западна Европа имат "малко доверие" във "Фейсбук" и това, че мрежата няма да допусне изтичане на личните им данни. При източноевропейците този процент е 26. Далеч от най-наивните са и азиатците.


27 процента от тях, 40 процента от източноевропейците, 60 процента от западноевропейските, американците и канадците твърдят, че винаги казват истината за себе си във виртуалното пространство. Именно интернет-маниаците от Западна Европа и Северна Америка са най-склонни да се срещат с виртуалните си приятели на живо.

13 процента хората имат фалшиви профили в социалните мрежи.

 

/ЦГ/

Станете почитател на Класа