Фалшиви инкасатори на ток изнудват за пари

Варна /КРОСС/ Двама мъже са поискали пари от мъж в местността "Свети Константин и Елена" край гр. Варна и са го предупредили, че ще му бъде спряно електрозахранването в случай, че не заплати сметката си за електроенергия на ръка, предупредиха от Е.ОН. Компанията призовава своите клиенти да бъдат изключително бдителни за измами от лица, които се представят за служители на компанията.

Прекъсването и възстановяването на електрозахранването се извършват от служители на компанията, които могат да се легитимират със служебна карта на Е.ОН България и са със служебно облекло, на което е отбелязано логото на дружеството. Служителите, извършващи тази дейност, не приемат пари.

Заплащането на сметките за електроенергия, както и заплащането на таксата за прекъсване и възстановяване на електрозахранването не се извършват на ръка.

Всякакъв вид разплащания на ползвани от компанията услуги се извършват само в определените за това места - в касовите салони на Е.ОН България, както и в тези на партньорите на дружеството Български пощи, Информационно обслужване, Easypay, банковите клонове, допълват от компанията. За заплащането се издава касов бон или фактура.

Събирането на дължими суми никога не се извършва от служители на Е.ОН България на ръка при самия отчет или при руга проверка на електромера или електромерното табло на клиентите, подчертават от компанията.
Клиентите, които се усъмнят в лица, които се представят за служители на Е.ОН, могат да се свържат с компанията на денонощния телефон 0700 16 16 1 или с най-близкото полицейско управление.


/ЦГ/

Станете почитател на Класа