Бившият прокурор на Бургас: Не знаех за сделката с имота

"Красьо Черния съм го виждал два пъти, най-много и то с други магистрати и хора. Той сподели, че има приятелка от Бургас и ще идва към Бургас. Разговорите ни бяха в порядъка на секунди – нищо съществено", каза по бТВ бившият апелативен прокурор на Бургас Йордан Иванов, чийто син е сред получилите право на строеж в Приморско като нуждаещ се.
Според него няма нищо съществено в мобилните му разговори с Красьо Черния, като бе категоричен, че никога не са му били предлагани услуги или нещо подобно от негова страна. "Не приемам това определение, което правите – Красьо Черния, защото не виждам да е "черен", а един млад, доста информиран човек”, допълни Иванов. Бившият прокурор обясни, че доведеният му син не е живял в тяхното семейство и не е знаел, че е кандидатствал за право на строеж в Приморско. Община Приморско е водела една активна социална политика, така че той не вижда нищо неестествено в това. "Синът ми нито е извършил нарушение, нито престъпно нарушение", категоричен бе прокурорът от Бургас, като уточни, че няма нищо построено, а само отстъпено право за строеж, но никога нищо не е проектирано и правено.
Той отхвърли обвиненията на ръководителя на етичната комисия на Висшия съдебен съвет Цони Цонев, че е възпрепятствал назначената през 2007 година проверка за злоупотреби с имоти в общината. И на свой ред го обвини в двойствен морал. "Няма начин да не е знаел, че районният прокурор на Царево е лично заинтересован, тъй като близките му са получили право на строеж и разни други имоти. И самият той ползва общинско жилище на преференциален наем. Цони Цонев е личен и семеен приятел с районния прокурор Кънчо Крумов”, заяви още Иванов. /БГНЕС

Станете почитател на Класа