ВСС ще изслушва Роман Василев

Утре, 6 април ще има извънредно заседание на ВСС, на което ще бъде изслушан зам. градският прокурор Роман Василев за поведението си по време на ареста на бившия военен министър Николай Цонев, каза председателят на правната комисия на ВСС Божидар Сукнаров пред БНТ.
Той каза, че по негово впечатление от вчерашните думи на прокурор Василев, той очаква дисциплинарно наказание от главния прокурор Борис Велчев. Сукнаров не се ангажира дали Роман Василев ще остане зам. градски прокурор на София. Но членът на ВСС потвърди, че поведението на Роман Василев при ареста може да се третира като престъпление по служба и превишаване на права.
БГНЕС припомня, че на 1 април по време на ареста на Николай Цонев на видеозаписа, предоставен от МВР на медиите се чува зам. градският прокурор Роман Василев да вика: "Ти си абсолютен престъпник, на колене!". Вчера пред БНТ Роман Василев се извини за поведението и си направи отвод като прокурор в производството срещу Николай Цонев, бившия главен секретар на МФ Тенчо Петров и съдия Петър Сантиров.


/БГНЕС/

Станете почитател на Класа