Във Варна тръгна операция "Медузите", арестуваха Гуцанов

Рано тази сутрин на територията на Варна започна мащабна полицейска операция за задържането на лица извършили тежки икономически нарушения.
Това съобщиха пред кореспондента на БГНЕС от МВР. При операцията, в която участват и служители на Окръжната прокуратура в морската столица, има задържани лица. Сред задържаните е и председателят на Общинския съвет на Варна Борислав Гуцанов. Сред арестуваните са и ръководителят на Дирекцията на общинския автотранспорт Пенчо Пенчев, както и Даниел Славов, по-известен в града като Дино Дънката. Той в момента се занимава със строителство и много често пребивава в Швейцария. Пред държавното радио вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че при акцията е арестувана и главната счетоводителка на варненския автотранспорт. Щом Окръжна прокуратура е наредила ареста на тези хора, значи има безспорни доказателства, посочи още министърът. Той отрече каквато и да е политическа чистка в отговор на въпрос дали ареста на Гуцанов няма да се коментира като репресия срещу опозицията. БГНЕС припомня, че Гуцанов е лидер на БСП в морската столица. Гуцанов и Даниел Славов, се смятат за много близки. Те са съученици от Морското училище в града. Даниел Славов е задържан в неговия хотел „Капитол”.
По неофициална информация разследването е започнало преди 2-3 месеца. То е свързано с покупката на автобуси мерцедеси за градския транспорт. Спецполицаите и прокурорите проверяват офиси и хотели в града. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа