Кметове дават показания по делото Галеви

Окръжният съд в Кюстендил даде ход на поредното заседание по делото, образувано срещу братя Галеви, предаде репортер на БГНЕС.
Началото на заседанието беше дадено с 20-минутно закъснение. От залата отсъстват двама от гражданските ищци - Иван Павлов и Антони Якимов, както и адвокатът на гражданските ищци адвокат Антон Сираков. Това бе основание на петима от гражданските ищци да поискат да бъде даден ход на заседанието, но съдът даде ход на делото.
Днес показания пред съда дават 12 свидетели, сред които кметът на община Дупница, Атанас Янев, председателят на Общинския съвет в Дупница, Явор Тодоров, както и бившият кмет Пламен Соколов. Заседанието започна с разпит на първия свидетел 77-годишния Георги Буцев, който е председател на Съюза на инвалидите в Дупница. Общо 15 представители на Съдебна охрана следят за нормалното протичане на заседанието.
Настоящият кмет на Дупница Атанас Янев заяви, че при него е действал консултативен съвет с 45 членове. Сред тях са били Пламен Галев и Ангел Христов. Именно двамата са осигурили човек, който да направи мозайка в училището в града, разказа кметът. Градоначалникът бе категоричен, че Пламен Галев не е приемал хора в неговия кабинет. Председателят на Общинския съвет Явор Тодоров заяви, че Галев и Христов са били привлечени в консултативния съвет, като хора, които могат да осигурят инвеститори и със техните контакти. Янев уточни, че пропусквателният режим в общината е бил либерален. Бившият кмет Пламен Соколов обаче бе категоричен, че Галев е приемал граждани в кметския кабинет в отсъствието на кмета. Освен това той е влизал в сградата на общината със засилена въоръжена охрана. Соколов заяви, че т. нар Братя. Галеви са се опитали да изземат функциите му на кмет. Бившият кмет, който е лекар по професия, разказа и за случаи на бити жители на Дупница, като по думите му това е било разправа на Пламен Галев и Ангел Христов. Соколов е бил кмет в периода 1997 - 1999 година. Той разказа, че през юни 1999 година в двора му е хвърлена бомба, като изрази подозрение, че тя е поръчана от Галеви.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа