Костов: Доган е „недосегаем“

„Много е важно изявлението на президента, защото то пречи да се формира защита между ДС и БСП около „Октопода“, защото има такива опити. Това прави невъзможно БСП да започне да защитава „Октопода“.
Това е с изключително важно значение в момента“, каза Иван Костов, лидер на ДСБ и председател на ПК за контрол на ДАНС по БНР за вчерашното интервю на президента Първанов. Според Костов правозащитните органи и прокуратурата трябва да си вършат работата и да вървят нагоре, за да стигнат до „недосегаемите.“ Запитан кои са „недосегаемите“, Костов бе категоричен: „Доган е „недосегаем“, поне досега е бил такъв, но защо аз трябва да говоря за „недосегаемите“. Според Костов, това не е задача на политиците, за да се освободят от организираната престъпност. Отварянето на икономическите досиета е отклонение от основния удар върху досиета на ДС. "Нека да не гледаме миналото във връзка със сегашния момент, защото министър-председателят правилно каза, че това е война", допълни той.
Това е политическа атака на Първанов, тя не е свързана с нарушения на закона, това си е политически мит, който Първанов трябва да поддържа – така Костов коментира тезата на президента.
От Комисията по ДАНС сме изпратили покани за изслушване на бившото ръководство на ДАНС, съобщи Иван Костов. Според него важният въпрос е кой е предложил Алексей Петров да стане съветник в ДАНС. Освен това сме изпратили писмо до главния прокурор дали е на оперативно ниво разследване кариерата на Петров в специалните служби. Това разследване ще даде яснота как той се е превърнал в това, което е сега и кой го е подкрепил, посочи председателят на Комисията по контрол на ДАНС. Много важно е да се разкритие картата на разпространението на мафията сред държавните служители, в съдебни органи и политически партии, категоричен е Костов. Според него трябва да бъдат поразени всички сърца на „Октопода“ - едно по едно.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа