Бриго Аспарухов: Подкрепата на посланиците за „Октопод” е основателна

При операцията „Октопод” е използвана информация, подадена от чужди служби, каза бившият директор на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов пред PRO.BG.
По мое време в продължение на 6 години установихме контакт с над 20 служби, коментира Аспарухов. "Убеден съм, че част от информацията на тези хора у нас се пада на специалните служби и това е верният път. Все по-малко трябва да се ограничава възможността да се замазват очите на света", каза бившият разузнавач по повод декларираната подкрепа към правителството от американското посолство и от Европейския съюз, което стана чрез писмо на испанския посланик до премиера Бойко Борисов. В условията на една глобализация това, което довчера ни се струваше като неспецифично като изказване от тях може да се тълкува като опит да ни се помогне, допълни той. Според Аспарухов групировките тук вече са част от международната организирана престъпност и това прави изказванията им основателни.
„Алексей Петров е чудесен човек и голям български патриот”. Така пък коментира относно познанството си със задържания при операция „Октопод” бивш сътрудник на ДАНС Нири Ятом, син на бившия шеф на израелското разузнаване МОСАД Дани Ятом. Нири Ятом подкрепи лидерът на РЗС Яне Янев преди изборите у нас и дори имаха съвместен проект за създаване на бюро за борба с корупцията у нас. „Яне Янев е честен политик и също голям български патриот”, каза Нири Ятом от Израел. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа