„Трейс груп” предложи най-ниска цена за строителството на „Тракия”

Обединение „Магистрали Трейс” предложи най-ниската цена за строителството на втория участък от автомагистрала „Тракия” от Стара Загора до Нова Загора.
Офертата на обединението, в което влизат компаниите "Трейс груп холд" и СК-13, беше 137 868 000 лв.
Ценовите предложения на кандидатите бяха отворени вчера в Министерството на отбраната в присъствието на регионалният министър Росен Плевнелиев, председателят на УС на агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов и на зам.-транспортния министър Ивайло Московски.
От осем участника, подали документи да участват в конкиурса за изграждане на втория участък от "Тракия", тръжната комисия допусна до отваряне на ценови предложения половината. Освен на "Магистрали Трейс" бяха отворени офертите на двете гръцки компании "Терна" и "Актор", които дадоха цена за изпълнение на участъка съответно 247 608 078 лв. и 292 177 350 лв. Обединението между "Холдинг Пътища" и австрийската "Алпине" даде най-висока ценова оферта - 373 641 762 лв.

От надпреварата отпаднаха турската компания "Доуш", австрийската "Щрабаг", българският консорциум между "Автомагистрали Черно море Шумен" и "Главболгарстрой", и обединението между хърватската "Конструктор инженеринг" и българската "Пътни строежи. Мотивите за декласирането на четирите компании тръжната комисия ще съобщи едва след като излезе с окончателното решение кой ще е победителят в конкурса.
"Допълнителна обосновка ще поискаме от обединение "Магистрали Трейс" заради прекалено ниската цена", коментира председателя на оценителната комисия Димитър Маргаритов. Според тръжните условия, ако финансовото предложение на участник е с 30% по-ниско от средното, дадено от останалите кандидати, фирмата ще трябва да докаже как при тази ниска цена ще успее да построят магистралния участък.
Офертата на "Магистрали Трейс" е с около 45% по-ниска от средната, дадена от останалите три компании.

Станете почитател на Класа