В САЩ убиха сестрата на Илия Павлов и 8-годишния й син

Сестрата на създателя на Мултигруп Илия Павлов и сина й бяха открити убити в САЩ. Полицията на Принц Уилям Каунти, щата Вирджиния, започна разследване на двойното убийство.
Телата на 41-годишната Славка Найденова и 8-годишния й син Пол Уилсън бяха открити в дома им в Дейл Сити малко след 11:00 вечерта в понеделник местно време от нейния съпруг и негов приятел. Найденова бе сестра на покойния създател на "Мултигруп" Илия Павлов. В момента американската полиция търси улики за престъплението. До момента няма заподозрени за двойното убийство, както и задържани. Начинът на смъртта не е известен, съобщава Washington Examiner. Според сайта Inside NOVA убийството очевидно е планирано. „Случаят все още се разглежда, но изглежда планирано убийство“, съобщава Пол Ебърт от местната прокуратура. Той отказва да даде подробности по случая. Съпругът на Найденова, който е открил телата изглежда извън подозрение.
Междувременно от полицията съобщиха, че една жена е задържана по подозрение в убийството на сестрата на Илия Павлов Славка Найденова и 8-годишният й син Пол Уилсън в дома им в Дейл Сити. 47-годишната Наталия Уилсън беше обвинена за двете убийства в деня, след като Найденова и синът й бяха открити мъртви. Полицията казва, че Наталия Уилсън е познавала жертвите и е задържана без гаранция, съобщи Inside NOVA. Не е ясно дали Уилсън има роднинска връзка с 8-годишния син на Найденова. Полицията съобщи, че няма признаци за влизане с взлом в дома, закупен от Славка Найденова през 2000-та година. Според американските медии тя е собственик на жилището, но не е ясно дали това е бил постоянният й адрес. Съседите на убитата разказват, че рядко са виждали жената и детето да излизат, но определят бащата Лестър като приятен човек. Той работел в строителството и се хващал на каквато му попадне работа. Найденова притежавала няколко недвижими имота и плащала ипотеките им, като ги отдавала под наем на имигранти, твърди Inside NOVA. Синът Пол Уилсън е учил във втори клас в традиционното училище "Mary G. Porter" в Уудбридж. Говорител на училището посочи, че кризисни съветници са вдигнати на крак и писмото с информация за инцидента е било изпратено на родителите. „Изразяваме най-дълбоките си съчувствия на семейството и приятелите на Пол Уилсън и майка му, г-жа Славка Найденова“, заяви управителят на училището Дарси Уайтхед. Полицай е останал да пази пред дома днес. В покрития със сняг заден двор на къщата е имало игрище. Съседи разказаха, че са чули изстрели в къщата на Найденови. В София бащата на убитата Павел Найденов каза, че тази нощ е бил информиран за появилата се информация в медиите за трагичния инцидент.
БГНЕС припомня, че самият Илия Павлов бе убит от снайперист на 7 март 2003 г. пред входа на централата на „Ем Джи корпорация“ в София. Той бе убит в сърцето с един куршум. Павлов бе убит на 43 години. Той обичаше да повтаря „че държавата сме ние. И всичко полезно за нас, е полезно и за държавата". "Когато компаниите осигуряват нормалното съществуване на хората, това е едно държавническо поведение. А самата държава като инструментариум е създадена, за да обслужва тези интереси“, казваше много често Илия Павлов, който бе роден през 1960 година. /БГНЕС/

Станете почитател на Класа