Бизнесът подкрепя личната ангажираност на Борисов за отблокиране на границата

Членовете на Националната асоциация на българския бизнес подкрепят действията на правителството и личната ангажираност на премиера Бойко Борисов за отблокиране на българо-гръцката граница.
Това заявиха пред министър-председателя представители на организацията на среща по повод продължаващите протести на гръцките фермери и затварянето на контролно-пропускателните пунктове между двете държави, информират от Правителствената информационна служба.
Председателят на асоциацията Светлозар Николов подчерта, че бизнесът застава зад правителството в усилията кризата да се реши по дипломатически път. Пред премиера те поеха ангажимент засега да не предприемат стачни действия и затваряне на границата, но посочиха, че ако скоро няма разрешаване на проблема от гръцка страна също имат готовност за блокиране на КПП. Представителите на бизнеса информираха министър-председателя Бойко Борисов за реализираните ежедневни загуби. Премиерът от своя страна ги запозна със стъпките, които България е предприела пред Европейската комисия и за задействаните процедури за дело срещу Гърция в Европейския съд в Люксембург. Борисов посочи, че поддържа непрекъсната връзка с гръцкия си колега Георгиос Папандреу и с председател на Европейската комисия Жозе Барозу.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа