Станишев: БСП никога не е била партия на корупцията

"БСП никога не е била партия на корупцията", заяви лидерът на партията Сергей Станишев, след днешното заседание на изпълнителното бюро, предаде репортер на БГНЕС.
„Радвам се, че Румен Овчаров се определил като носител на моралните ценности в България и БСП. В интерес на управляващите е БСП да е демонизирана и отслабена партия, а хората, които работят, волно или неволно затова, обслужват външни политически интереси.“, добави още Станишев. Той коментира вчерашното изказване на председателя на градската организация на партията, когато Румен Овчаров оттегли оставката си. Да се налага на БСП образът на неморална и корумпирана партия, ние няма да го приемем, категоричен бе Янаки Стоилов. Той подчерта, че повечето симпатизанти на БСП са най-чувствителни именно по въпроси, засягащи корупцията. Всеки има право на своите проекти в и извън БСП, но много важно е кой, кога и с какво мотивира повдигането на въпроса за корупцията, каза още Стоилов, изтъквайки, че БСП трябва да води дискусията по тази тема вътре в своите структури, заедно със своите членове и симпатизанти. Самият Станишев не беше изненадан от оттеглянето на оставката на Овчаров. Той подчерта, че промяната в БСП се случва и че Румен Овчаров, който се идентифицира очевидно като някакъв нов носител на промяната открито се е противопоставял на новото младежкото обединение. „БСП действително сега има много важна мисия за развитието на България, за опазването на конституционния ред в нашата страна. БСП е единственото много силно препятствие срещу тенденцията за еднолично управление на страната. Не бива Националният съвет на партията и Градският съвет да бъдат заложници на нечии политически амбиции“, каза още лидерът на партията. Станишев подчерта, че ще бъде радостен, ако Овчаров реализира промени в градската организация на партията, за да се стигне дори и до изборна победа на местни избори през 2011г. Всеки би трябвало да върви в рамките на на доверието, което е получил, а всеки един човек, за когото не е доказано, че е корумпиран не би трябвало да бъде боядисан с черна боя. Лидерът на БСП отказа да коментира днешното изказване на премиера Бойко Борисов, че ако“ Станишев го закарат на детектора на лъжата, ще светне целият“, като изтъкна ,че няма намерение да влиза в престрелка с Борисов. Кадровите решения в правителството са непредсказуеми. Кольо Парамов може би няма икономическо образование, а сред повечето икономисти неговият капацитет се оспорва, коментира още Станишев.
От БСП коментираха днес и темата за промените в Закона за генетично модифицираните организми (ГМО). Станишев обясни, че винаги е бил против генно-модифицираното развитие на българското земеделие заради всички рискове и възможни последици за развитието на България. От БСП са подготвили законодателни промени за ГМО с цел ограничаване максимално на рисковете.“Не бих възразил законопроекта да бъде изтеглен изцяло. Нямаме намерение да оглавим протести, които споделяме,н о ще се срещнем с неправителствените организации“ , каза още Станишев.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа