Три часа на опашка за евтини билети в Народния театър

Три часа на опашка за евтини билети в Народния театър
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.03.2024
  • Сподели:

Средно по три часа отнемаше купуването на евтини билети по 8 лева за всички спектакли от афиша на Народния театър за месец март, видя наш човек на опашката. Промоцията в деня на женския празник днес изви пред двете каси дълги колони, на които търпеливо чакаха млади и стари, бебета, кучета и дори чужденци.

 

 

Евтините билети можеха да се купят само от касите, не и онлайн, но ограничения за броя на билетите нямаше. Така двойка млади българи купиха 86 билета, а нетърпеливата опашка заподозря, че те са търговци, които просто ще ги препродадат. Касиерката обаче спокойно обясни, че тя просто си върши работата и няма причина да не продаде такова голямо количество билети. Касите работиха без обедна почивка, като жените затваряха буквално за минута, колкото да стигнат до тоалетната.

 

 

 

Най-бързо свършиха билетите за камерна зала, като за безспорния хит „Великденско вино” с Владимир Пенев пропуските се изчерпаха още в първите минути след отварянето на касите в 9.30 сутринта. Пред тях от ранна утрин  чакаха десетки ентусиасти, добре облечени, а някой и с топли напитки. Най-лесно се купуваха билетите за голяма сцена, като най-търсените постановки са „Моби дик” и „Хага”.

Сред най-организираните бяха пенсионерите, които мръзнеха със списък в ръка за постановките, които си бяха набелязали. Повечето от тях предпочитаха комедиите, но не липсваха и цените на високото изкуство, които купуваха билети за „Вуйчо Ваньо”. Младите на опашката пък с телефон в ръка следяха за кои постановки билетите се изчерпват и информираха останалите. Сред чакащите имаше и много работещи, които бяха изоставили задълженията си и които бързо се скриха в качулки и шапки, щом екип на Нова телевизия започна да ги разпитва коя постановка искат да гледат.

 

 

 

Народният театър за първи път прави промоция на 8 март и затова интересът бе огромен. По традиция от няколко години, въведена от директора Васил Василев, евтини пропуски за края на сезона могат да се купят на промоция през юни, когато чакането е по-лесно заради топлото време. Те струват 10 лева за билет и важат за постановките през юни и юли.

Станете почитател на Класа