Киро Киров: Държавата трябва да предприеме мерки, за да спрат отвличанията

Движа се вече с охрана, всичко се промени в живота ми – няма я свободата, има го страха. Това каза бизнесменът Киро Киров по бТВ.
Киро Киров изчезна на 27 март пред дома си в "Банкя". Джипът на бизнесмена беше открит с включени фарове и отворени врати. Дни по-късно беше отправено и искането за откуп. 70-годишният бизнесмен Киро Киров бе освободен след 19 дни, на 13 април. Три дни след предаването на откупа.
Много страдах за Румен Гунински, бях страшно натоварен, когато разбрах, че са отвлекли и него, каза Киров във връзка с отвличането и вчерашното освобождаване на сина на Румен Гунински-старши. Срещнах се веднъж с него, разказах му какво съм преживял, докато бях отвлечен, каза още Киров.
На въпрос дали смята, че хората, отвлекли момчето, са същите, които са отвлекли и него, той каза, че няма как да е сигурен в това, но в края на краищата нещата се случват по един и същ начин – отвличане, товарене в кола, завързване и оставане някъде. Но това не би могло да потвърди, че са едни и същи хора.
Относно информациите, че хората, които са го отвлекли са били бивши полицаи, Киро Киров каза, че не може да каже дали са бивши или действащи полицаи, но са обучени не по-зле от полицаите. Той потвърди, че те са използвали обръщението „колега” помежду си. Нямам представа какво мога да кажа относно изказването, че не е платен откуп, просто не виждам защо ще се случва всичко това, ако не е платен откуп, допълни още бизнесменът Киро Киров.
Държавата трябва да предприеме мерки, за да спрат тези отвличания, категоричен е Киро Киров.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа