Иван Антикаджиев е кандидат-кметът за София на ССД

Иван Антикаджиев е кандидатурата на ССД обяви днес своята кандидатура за кмет на София, обяви решението на Съюза на свободните демократи, председателят на партията Стефан Софиянски, съобщават от пресцентъра на ССД.
Това е една достойна и компетентна личност, силен, добър и подходящ кандидат с необходимите умения и опит, обобщи Софиянски. Той изложи и политическите мотиви, поради които ССД издига кандидатурата на д-р Антикаджиев – да се защити достойнството на десния избирател при липсваща в момента ясно изразена дясна кандидатура.
„С доминацията на ГЕРБ и отказа на СДС и ДСБ да издигнат кандидат, ние сме длъжни да представим на хората една дясна кандидатура. Наш основен опонент е Георги Кадиев от БСП и смятаме с една добра организация да вземем повече гласове от него”, каза Стефан Софиянски. Той обяви също, че ССД ще подкрепи кандидата за кмет на район „Илинден” Петър Ангелов, издигнат от инициативен комитет. Свободните демократи застават и зад кандидатурата на кандидата за кмет на Панчарево Георги Славчев, който има зад гърба си вече един успешен мандат като кмет на Пасарел.
„Изборите съвпадат с един 20-годишен юбилей от началото на прехода и промените в България. За мен е недопустимо тези един милион души, които бяха по митингите и изпълваха площадите и булевардите да нямат свой кандидат. Не може за тези 20 години, дори и да са допускани грешки, да няма достойни хора, които да бъдат предложени за кандидати. Затова аз протягам ръка към десния избирател. И нямам нужда от хора, които да гласуват за мен с отвращение. Аз искам за мен хората да гласуват с убеждение”, каза д-р Антикаджиев и подчерта, че иска чрез кандидатурата му да бъде даден знак за едно ново обединение на малките и разпокъсани в момента десни формации.
След това кандидатът за кмет са столицата на ССД изложи накратко някои от приоритетите си като акцентира на развитието на инфраструктурата и транспорта, ключовия въпрос за боклука на София, здравеопазването и социалната политика и екологията. От ССД напомниха, че е особено важно да бъде приет най-сетне и Закона за София – готовия и разработен от ССД Проект за този закон не успя да влезе в залата на миналото 40-то народно събрание.
БГНЕС припомня, че Иван Антикаджиев е роден на 9 май 1954 г. в Добрич. Завършил е стоматология в Медицински университет София през 1979 г. и е специализирал здравен мениджмънт в УНСС през 1999 г. Работил е като зъболекар в Троян в периода 1979 – 1982 г.От 1982 г. досега работи в София и в момента ръководи частна стоматологична клиника.
От 2001 г. е член на ССД и на ръководството на партията.
Учредител е и първи председател на възстановения Български зъболекарски съюз. В периода 1991 – 1992 г., по време на първото демократично правителство на СДС е заместник-министър на здравеопазването.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа