Сватба" е темата на V-тия конкурс по ноктопластика

София /КРОСС/ "Сватба" е темата на V-тия конкурс по ноктоплатика, който ще се проведе в рамките на изложението Арена на красотата - Arena Professional/B2Beautiful в Интер Експо Център - София, на 7 ноември тази година, съобщават организаторите


Най-добрите специалисти по маникюр ще се състезават на 2 етапа - в първия и задължителен етап има 2 категории - "Гел" и "Акрил", а във втория - една, "Дизайн". Там конкурентите ще могат да демонстрират своята креативност като рисуват по ноктите 2D и 3D картини.
За жури в конкурса са избрани трима от доказалите се световни имена в ноктопластиката. Председател ще бъде единственият българин, печелил световен конкурс по ноктопластика, г-н Цоню Петев, който има 13 години професионален опит и многократно е бил международен съдия на състезания по ноктопластика. В журито ще участват още г-жа Патриция Херера - Чили, съдия с дългогодишен международен опит в ноктопластиката и nailart и г-жа Михаела Чепцова - Словакия, победител на международния шампионат в Дюселдорф, категория "гел" за 2008 г.

 

В рамките на Arena Professional (6-8 ноември, Интер Експо Център - София) ще има специална семинарна част, съпроводена с практически занимания, на която бюти специалистите ще могат да придобият още познания за различни сфери от бранша. Чужди лектори от Швеция, Русия и Италия ще представят своята експертна позиция и аргументи по много актуални теми дори сред широката публика у нас - вредни ли са солариумите, какви са новите методи за слагане на филъри, какви са новите препарати на базата на хиалуроновата киселина, какви са критериите в световен мащаб за избора на препарати с хиалуронова киселина за различните типове кожа. Ще бъде представен и Ial-System ACP, уникален продукт без аналог за пролонгирана ревитализация на кожата.


В рамките на единственото по рода си B2B изложение в бюти бранша Arena Professional ще се проведе и Втората национална конференция по въпросите, вълнуващи собствениците на салони и SPA центрове, организирана от Асоциацията на малките и средни предприятия от индустрията за красота и здраве (АМСПИКЗ) със съдействието на Регионална инспекция за опазване и контрол общественото здраве (РИОКОЗ) и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма на Република България (МИЕТ). На конференцията ще бъдат засегнати ключови за бюти бизнеса теми като например - какви промени предстоят в професионалното законодателство и образование, защо се говори за категоризация на салоните, ще има ли квалификационни точки, какви са изискванията и правилата за работа в салоните и каква е актуалната информация от контролиращите държавни органи към бранша.


За пръв път в България, на изложението Arena Professional/ B2Beautiful ще бъде представен и специален Наръчник за работа в салоните за красота, който цели да улесни всички, практикуващи в бюти бранша с лесни за усвояване съвети как професионалистите да развиват по-бързо своя бизнес, спазвайки професионалното законодателство, общите изисквания на държавата и образовайки своите кадри в лицензирани центрове за обучение. Идеята на наръчника е да информира максимален брой специалисти за цялата необходима информация относно образованието, дейностите, законодателството в бранша и всички условия за използването и разпространението на продукти за красота на територията на Република България.

 

/АС/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа