Ще се проведе конференция "Семейството като ценност в глобализиращия се свят"

София /КРОСС/ Научна конференция на тема "Семейството като ценност в глобализиращия се свят" ще се проведе на 6-ти ноември 2010 г. в НДК зала №8, гр. София от 10:00 до 13:00 ч.  Форумът е  в рамките на честванията по случай 15-годишнината на сп. "Юмит" съвместно със Semeistvo.bg. В конференцията ще бъдат изложени общите ценности, които семействата са добили и изгубили в световните (в България) култури в преходния процес от традицията към модерността. Така, благодарение на различни гледни точки, се цели изработване на пътна карта за здрави общества и различни регулации в обществена полза, като на дневен ред за обсъждане се поставят горещи теми.

Като теми ще бъдат разгледани: Влиянието на миграцията върху семейството в България през периода на прехода. (Проф. Марта Сугарева - Институт за населението и човека, БАН)

Фактори изхабяващи семейството в процеса на модернизация. (Д-р Мухаррем Атлъг - Фондация "Журналисти и писатели", директор на Международна конференция за семейството - Р. Турция)

Взаимоотношения между родители и децата. Правата и задълженията между членовете на семейството. (Д-р Клара Стаматова - СУ Богословски Факултет)

Ефектите от семейното консултиране. (Стоян Георгиев - редактор на www.semeistvo.bg)

Средствата за масова информация и семейните ценности. (Михаела Джоргова, връзки с обществеността "Асоциация общество и ценности")

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа