Надпяване в Стралджа

Стралджа /КРОСС/ В Стралджа започна първият етап-прослушване за набиране на участници за полуфинал на "Конкурс за изпълнение на българска тракийска и странджанска песен Кехайов-Папанчева", съобщава Тунджа. info.

Участват изпълнители на народни песни от общината и областта - соло певци и певици, инструментални и вокални групи, професионалисти и любители без възрастови ограничения. Необходимо е да се изпълняват песни от тракийската и странджанска фолклорни области. Изискването към изпълнителите е да представят по 2 автентични песни задължително от една област, без музикален съпровод и с времетраене общо до 5 минути.

Класираните ще имат право да се явят на полуфинала в Несебър на 29-30 октомври. Прослушванията стават пред жури в състав доц. д-р Светла Станилова, Сашка Ченкова, Данислав Кехайов, Живка Папанчева, Милен Славов. Ще бъдат присъдени общо 5 Големи награди, които включват - златно кюлче, 500 лв. в брой, поява в телевизионно предаване, грамота - специална награда на журито - участие в международен фестивал САЩ, на турне с ансамбъл "Слънчев бряг".

/РА/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа