Министър Плевнелиев ще присъства на откриването на ГКПП Ивайловград–Кипринос

София /КРОСС/ Утре, 9 септември 2010 г., от 11. 30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще присъства на церемонията по официалното откриване на граничния контролно-пропускателен пункт  Ивайловград – Кипринос.
Министерството на регионалното развитие и благоустройството приоритетно работи върху изграждането на пътната инфраструктура по трасето на трансевропейските коридори, преминаващи през страната ни, както и на трансграничните преходи от регионален характер със съседни на България държави.
Изграждането на контролния пункт Ивайловград – Кипринос и обслужващата инфраструктура към него е финансирано от Република Гърция. Със средства от държавния бюджет на Република България е изграден съвместния граничен преход и довеждащата му инфраструктура. Граничният пункт осъществява пътна връзка на градовете Ивайловград, Крумовград и Момчилград в България по второкласен път ІІ-59 с Димотика, Орестяс и Александруполис в Североизточна Гърция, и Одрин – Република Турция, със Свиленград и Хасково през територията на Република Гърция.

/ВС/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа