Не съм съгласна, Таня

Не съм съгласна, Таня
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.01.2024
  • Сподели:

Никога не се „зкачам” с хората, споменавали в телевизора моето име, но днес това направи Татяна Дончева, която имам смелостта да считам за своя приятелка.

         А с приятелите си, когато си несъгласен, трябва да се казва, не ли?

         Та, пълно съгласие изказвам по отношение на проекта на Президента, който няма да се случи, защото „нема ора”, които да го случат.

           Напълно съм съгласна и с това, че има мноооого данни за кеша около президента , макар за мен  да остава неизвестно защо само и онли Пеевски говори по този въпрос. Вероятно, защото останалите не искат да си навличат рейтингов враг.

         Частично съм съгласна и с това, че не бива да има напълно политически назначения в изключително важни държавни органи.

         И да, Десислава Атанасова е чисто политическо назначение на ГЕРБ, прието с компромис заради сглобката от ППДБ, но това съвсем не прави тази дама  некомпетентна, та камо ли неспособна да чете конституционни текстове.

Напротив, точно обратното е!

         Тя е много обучен играч по въпросите на конституцията, със сигурност от най-обучените в ГЕРБ, а „компроматът” че била юрисконсулт в някаква  психоболница е доста нечестен.

         Впрочем, аз самата съм започнала своята професионална кариера като учителка по история в ромското училище в квартал Христо Ботев и не смятам , че това е бил лош старт на професионалния ми път.

         А сега, за това с което съм напълно несъгласна с Татяна.

         Народното ни събрание не се състои от еднооки , макар и да има доста такива, признавам.

         Но това, дали председател на народното събрание и пръв човек в България да бъде един  следовател и прокурор, започнал кариерата си като обвинител именно по време  на преименуването на българските труци в турски регион/ Атанас Атанасов/,  или един млад и дълбоко почтен човек, който в рода си до девето коляно има само достойни хора и борци за демокрация, това наистина е много много важно.

         Въпросът е, че на Татяна Дончева никога не би и минало и през ум да гласува за хора от ППДБ, а аз от 1990 година системно и неотклонно правя именно това. 

         Дори си позволих да участвам в създаването на ПП, защото се надявах да спре издигането на важни партийни и държавни позиции на хора като Атанасов, които освен неясно минало имат и съвсем ясен отрицателен рейтинг.

         И не, скъпа ми Татяна! 

         Издигането на човек като Минчев, щеше да бъде харесано и подкрепено от огромна част от обществото, а това на Атанасов ще доведе до „отцепване” на нови проценти от вота към ППДБ, където аз гласувам.

          И ми е болно, защото в съгласието помежду си, така че и двата коалиционни партньори ПП и ДБ да са добре, се правят компромиси , които струват скъпо. 

         И които са крайно нелицеприятни.

         Което за Левицата сигурно е добре…

Станете почитател на Класа