За политическите зависимости сексуалната ориентация няма значение (Снимки)

"Хомосексуалистите във властта се крият. Това ги прави зависими от хора, които разполагат с тайни записи на това, с което се занимават". Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки по повод на скандала, разразил се след репликата му: "Няма да допусна откровен хомосексуалист да ми задава въпроси имам ли право да бъда някъде".

 

Марешки наистина е българският Тръмп - влезе в политиката без подготовка и продължава да се изказва по странни теми с абсолютно несъстоятелни аргументи. Сексуалната ориентация на българските депутати е последният им проблем. За лобизма, корупцията и задкулисието сексуалната ориентация е без значение.

 

Позицията му, че в зависимости и ситуации с изнудване могат да попаднат само хомосексуалистите, е повече от абсурдна. Какво пречи един депутат хетеросексуалист да бъде държан на каишка по същите критерии - с любовницата си например?

 

Това далеч не е първият път, в който този казус се коментира политически. Отдавна битува схващането, че гейовете във властта са изключително уязвима и опасна група, защото са податливи на натиск, лобизъм и изнудване. Като че ли останалите властимащи с "нормална" ориентация не са. Къде се е чуло и видяло задкулисни и тъмни сделки да са дело на зависими от някого политици хетеросексуалисти?

 

Сигурно никога в света не се е случвало и не се е случвало никога в България? В кулоарите на парламента обаче се разхождат мъже като всички останали - тъмни балкански субекти, които ненавиждат гейовете и смятат, че те са в основата на всичко долно, срамно и компроментирано. Всъщност - точно обратното. Гей обществото е малцинство и големите мъже у нас е време да осъзнаят, че ако някой стои зад подмолни и срамни схеми, то това са именно те.

 

 

Гейовете хем искат да правят прайдове, хем като влязат във властта, се крият

Това заяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки, според когото точно прикриването на различни зависимости - хомосексуални, хетеросексуални, от алкохол и наркотици, може да бъде използвано. Според Марешки хора във властта с такива наклонности, за които има записи, са зависими от определени кръгове и могат да бъдат контролирани. Той изрично каза, че няма нищо против хомосексуални да бъдат депутати.
 
 
 
 
 
Гидо Вестервеле (д) и спътникът му в живота Михаел Мронц

 

Станете почитател на Класа