Актьори и публика изпратиха Лиляна Кисьова

Десетки почитатели се стекоха в Националния музикален театър "Стефан Македонски", за да изпратят с цветя една от най-големите оперетни звезди на ХХ век - Лиляна Кисьова, майсторката на субретните роли, очарователната партньорка на сцената на незабравимия Видин Даскалов. Голямата звезда на българската оперетна сцена напусна този свят на 17 януари на 85 годишна възраст. През сълзи колегите й си спомняха голямата артистка и приятелка. „Тя обичаше всички. Такова слънчево същество рядко се ражда! Дано сега да ни грее отгоре...Нейният дух е вграден в този салон и в тази сграда. Бог да я прости! Обичаме я много и няма да плачем. Ще се смеем и ще пеем за нея”. За да се сбогуват с голямата артистка в Музикалния театър се събраха примите Донка Шишманова, Теодора Георгиева, Людмила Чешмеджиева, Анелия Шуманова, Мариана Коцева, известните от недалечното минало оперетни актьори Илинка Григорова, Любчо Аврамов, бившите директори на културното средище проф. Светозар Донев и Димитър Бошнаков, както и целият действащ състав на оперетата. Днешните звезди на Музикалния театър са имали шанса да гледат наживо Лиляна Кисьова и партньора и Видин Даскалов – нещо повече, те са се учили от тях двамата. В компанията на знаменитата двойка прави дебюта си в „Царицата на чардаша” и Марио Николов – настоящият директор на Музикалния театър, който трудно сдържаше сълзите си. И с мъка, и с топлина си припомняха звездните мигове, прекарани в компанията на голямата артистка, днешните и колеги от оперетната сцена - Марчо Апостолов, Светлана Иванова, Добрина Икономова, Станимира Василева, Валентина Корчакова, Пеньо Пирозов, Милена Гюрова, Светлин Ивелинов, Антоанета Алексиева, главният диригент на театъра Юли Дамянов, художничката Евгения Раева,  дългогодишните корепетитори Вера Груева и Ваня Иванова.. Разплакани дойдоха и личната и фризьорка Илияна, и дългогодишната лекарка в оперетата д-р Мисканова, и салонният персонал.


Проф. Александрър Джеров се поклони пред паметта на Лиляна Кисьова и като почитател, и като председател на настоятелството на театъра.

Държавните институции изпратиха венци и цветя. Съболезнования от името на Министерството на културата поднесе лично зам. министър Васил Василев. Ни един държавен мъж не застана на почетната стража пред белия саркофаг на легендарната Лиляна Кисьова. И актьори, и публика обаче я изпратиха с ръкопляскания, когато саркофагът бе изнесен от театъра.

Държавните институции се отчетоха с венци.

Станете почитател на Класа