×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Mars Incorporated придоби бизнеса с храни за домашни любимци на Procter & Gamble

Mars Incorporated обяви успешното приключване на сделка за придобиване на марките IAMS®, EUKANUBA® and NATURA® на компанията Procter & Gamble в Северна Америка, Латинска Америка и други избрани пазари. Тази новина е следствие от споразумението между двете компании, което бе обявено през април тази година и получи всички необходими регулаторни одобрения.

Mars също обяви, че ще се възползва от възможността да продобие бизнеса с храни за домашни любимци на P&G в някои части на Тихоокеанска Азия, Близкия Изток и Африка, включително Австралия, Япония и Сингапур. Този ход затвърждава стратегическото намерение на компанията да засили присъствието си на развиващите се пазари и ще позволи на подразделението за кучешки и котешки храни на компанията, MARS Petcare, да посрещне нуждите на повече потребители и домашни любимци по света. Mars очаква процеса по придобиване на тези допълнителни бизнес звена да отнеме около година, тъй като той е обект на регулаторни одобрения.

Марките IAMS®, EUKANUBA® и NATURA® ще станат част от Mars Petcare като стратегически допълнения към силното портфолио от продукти за животни на компанията. Другите брандове на Mars Petrcare са PEDIGREE®, WHISKAS®, ROYAL CANIN®, BANFIELD® и NUTRO®.

"Горди сме да приветстваме IAMS®, EUKANUBA® и NATURA® и новите сътрудници в нашето семейство," каза Тод Лахман, Президент на Mars Petcare. "Тези марки предлагат високо качество и са уважавани от потребителите, ветеринарите и собствениците на домашни любимци и ние вярваме, че те ще се развият още повече под нашето ръководство. Заедно, ние ще се възползваме по най-добрия начин от бързо разрастващият се пазар на продукти за животни, и ще посрещнем нуждите на повече потребители и домашни любимци по света."

Mars Petcare, най-голямото бизнес звено на Mars Incorporated, е един от водещите глобални доставчици на продукти за домашни любимци и ветеринари с повече от 35 000 сътрудници в 50 държави.

# # #
За допълнителна информация:

Магдалина Кичукова
Grayling България
0886 926 081
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

За Mars, Incorporated

През 1911г. година, Франк Ц. Марс прави първите сладки Mars в своята кухня в Такома, Вашингтон и поставя основите на Mars като сладкарска компания. През 1920г. Форес Е. Марс се присъединява към баща си в бизнеса и заедно те пускат на пазара шоколадовия десерт MILKY WAY®. През 1932г., Форест-старши се мести във Великобритания с мечтата да изгради бизнес, базиран на философията за „взаимност от ползите" за всички заинтересовани страни—визия, която стои в основите на създаването на Mars, Incorporated и това, което сме днес. Базирана в МакЛийн Вирджиния, Mars има нетни продажби за повече от 33 милиарда долара, шест бизнес сегмента включително продукти за животни, шоколадови изделия, Wrigley, храни и напитки и симбионауката и повече от 75, 000 работници по света, които прилагат Принципите в действие на Mars за да направят по-добър живота на хората и на Планетата чрез нашите действия.
Марките Mars включват: Продукти за животни – PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, BANFIELD® Pet Hospital, NUTRO®, SHEBA®, DREAMIES® и CESAR®; Шоколадови изделия – M&M'S®, SNICKERS®, DOVE®, GALAXY®, MARS®, MILKY WAY® and TWIX®; Wrigley – DOUBLEMINT®, EXTRA®, ORBIT® and 5™, бонбоните SKITTLES® и STARBURST®, и ментовите бонбони ALTOIDS® и LIFESAVERS®. Храни –UNCLE BEN'S®, DOLMIO®, EBLY®, MASTERFOODS®, SEEDS OF CHANGE® и ROYCO®; Напитки – ALTERRA ® Coffee Roasters, THE BRIGHT TEA CO.® , DOVE®/GALAXY® и FLAVIA® ; Симбионаука – COCOAVIA® и WISDOM PANEL®.

За повече информация, моля посетете www.mars.com. Следете ни и на: facebook.com/mars, twitter.com/marsglobal, youtube.com/mars.

 

Станете почитател на Класа