×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

еasyJet и Летище София закичиха пътниците с мартеници

Летище София и авиокомпания еasyJet организираха съвместна акция за празника на „Баба Марта". Според българската традиция заминаващите и пристигащи пътници на двата терминала на столичния аеропорт получиха мартеници с пожелания за здраве, благополучие и приятен полет.
Ученици от столичното 140 СОУ „Иван Богоров", профил „Изкуства", облечени в народни носии, раздаваха на Терминал 2 изработените от тях 100 мартеници. Пътуващите по различни дестинации бяха приятно изненадани с един от най-емоционалните традиционни български символи. Децата обясняваха на чужденците смисъла на обичая и внесоха оживление и добро настроение сред пасажерите.
Авиокомпания еasyJet, която извършва редовни полети от София до Лондон Гетуик, Лондон Станстед, Манчестър и Берлин, подкрепи ежегодната традиция на столичното летище и раздаде над 2000 мартеници на двата терминала.
След края на акцията всеки ученик получи сертификат от Летище София за активно участие в популяризирането на българските обичаи.
"Денят на „Баба Марта" е един много традиционен български празник, свързан с настъпването на пролетта. Щастливи сме да приветстваме всички пътници с този ден на Летище София и да им подарим „мартеници" с пожелания за тях и за техните семейства здраве, благополучие и една ползотворна година", заявява Питър Войц, маркетинг мениджър на easyJet за Австрия, Швейцария и Източна Европа.
През първия празничен мартенски ден се очаква през двата терминала на столичното летище да преминат около 10 000 пътници.

За easyJet:
easyJet оперира въздушно-транспортна мрежа №1 в Европа с водещо присъствие в топ 100 маршрутите и в 50-те най-големи европейски летища.
easyJet превозва повече от 60 милиона пътници годишно, от които 11 милиона пътуват с бизнес цел.
лети лети с над 200 самолета до повече от 600 маршрута между 130 летища в над 30 държави. Повече от 300 милиона европейци живеят в рамките на един час разстояние с кола от летищата, до които лети easyJet - повече от всяка друга авиокомпания.
easyJet приема устойчивостта отговорно. Компанията инвестира в най-новите технологии, оперира ефективно и запълва повечето от своите места, което означава, че всеки пътник на easyJet е отговорен за 22% по-малко въглеродни емисии от всеки друг пътник на традиционна авиокомпания, ако летят по един и същ маршрут.

Станете почитател на Класа