Поскъпва само качественият ток

Ако токът в дома, офиса или предприятието ви прекъсва често, цената му няма да се вдигне драстично. Ако обаче електроенергията е непрекъсната – ще си плащате по-високите цени. Това е последният ангажимент към гражданите, поет вчера от Ангел Семерджиев, председател на регулаторната комисия. Семерджиев се закани, че още от 1 юли тази година приходите на електроразпределенията може да паднат драстично, ако снабдяването е с прекъсване.
Съвсем друг е въпросът, че прекъсването на елзахранването може да ви излезе по-солено и от най-скъпия ток. Именно затова проблем на регулатора е какво пише в лицензиите на трите електроразпределителни предприятия и техните собственици - ЧЕЗ, ЕВН и Е.ОН. Та нали точно ДКЕВР даде лицензиите на новите собственици при приватизацията на дружествата през 2004 година? И целта на записаното в тях е именно да се гарантира качеството на електроенергията за крайните клиенти.
А това, че ДКЕВР вече ще глобява ЕРП-тата, надали ще стопли абонатите, чиито уреди са гръмнали заради ток с по-високо или по-ниско напрежение, или пък, защото е пуснат след тричасово прекъсване.

Станете почитател на Класа