×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

Гражданите и фирмите ще избират реда на плащанията на задълженията си

  • Това предвиждат подготвяни промени в данъчно-осигурителната сметка

 

Министерството на финансите и Националната агенция за приходите (НАП) ще предложат до дни промени в данъчно-осигурителната сметка в съответствие с решението на Конституционния съд, обявено вчера, съобщиха от финансовото ведомство. Експертите на двете ведомства са подготвили няколко варианта, като при всички тях е предвидена възможността на граждани и фирми да могат да избират реда на плащане на публичните си задължения.

 

Предстоящите плащания на данъка върху доходите на физическите лица с 5% отстъпка до 10 февруари, както и вноските за данъка върху добавената стойност с краен срок до 14 февруари ще се извършват по досегашния ред на внасяне на задълженията, тъй като решението на Конституционния съд все още не е влязло в сила.

 

В началото на следващата седмица различните варианти ще бъдат обсъдени на среща с работодателските организации и синдикатите, след което избраният от тях ще бъде внесен в Народното събрание. От НАП пък ще запознаят гражданите и фирмите с промените, произлизащи от решението на съда и с измененията при плащане за задълженията за данъци и осигурителни вноски.

Станете почитател на Класа