×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 268

Над 1000 проекта кандидатстват за средства по инвестиционната програма на държавата

  • Проектите са на обща стойност около 2,2 млрд. лв.

 

В Министерството на финансите през последната седмица са постъпили още 50 апликационни форми от областните управители на стойност 250 млн. лв. за проекти с регионално значение, които кандидатстват по Публичната инвестиционна програма на държавата, чийто средства са общо 500 млн. лева. Това констатира Междуведомственият съвет за оценяване, приоритизиране и подбор на проекти и програмни предложения, съобщипа от финансовато ведомство.

 

Така общият брой на предложенията, които разглежда Междуведомственият съвет е 1100 на обща стойност почти 2,2 млрд. лв.. От гях за 2014 г. общините кандидатстват с проекти за над 1,78 млрд. лв., разпределени по сектори: „ВиК и управление на отпадъците" - 377 млн. лв.; „Транспортна инфраструктура" – 486 млн. лв.; „Социална и културна инфраструктура" – 398 млн. лв.; други сектори – над 521 млн. лева.

 

Съветът обсъди и конкретни въпроси, свързани с финансирането на проектите по Публичната инвестиционна програма. Решено беше одобрените проекти да получат авансово 30% от сумата на проекта, а последващите плащания ще се извършат на база на представени разходооправдателни документи от бенефициентите.

Станете почитател на Класа