Добре дошли в дивия Запад

Преди няколко дни влак на БДЖ бе спрян и буквално „отвлечен“ от пътници. Които му промениха спирките. Единствено липсваше обир на бижута и портфейли, за да попадне случая в рамките на сценарий за класически уестърн.
От една страна отвлеклите влака северозападняци са нарушили редица правила, за което би трябвало да бъдат санкционирани. Липсата на такава санкция обаче показва, че от компанията разбират, че и те не са най-редовната страна в подобен конфликт. Най-малкото понеже возят пътниците си с влакове, които не би трябвало да са в движение поне от 3 години. И за които вероятността да достигнат крайната си точка вече е далеч по-ниска от стоте процента.
И докато наистина може да се шегуваме, че возенето на БДЖ вече прилича на сценарий от дивия Запад, плачевната действителност е друга. Сюжетът вече плавно прелива в трилър, дори и във филм на ужасите. Като например за 18-те човека, които в края на януари пътуваха повече от 50 километра без спирачки и без да знаят, дали и кога ще излетят от релсите.
Добрата новина за пътническите превози е, че вече ще могат да предлагат качествена услуга за любителите на силните усещания. Срещу скромната цена на един билет може да бъде усетен адреналина на това да си Брус Уилис или Стивън Сегал. А пътуването с пътнически влак все още е по-евтино и по-продъжително от един бънджи скок например. Поне засега.

Станете почитател на Класа