Оправданията за бездомните кучета са несъстоятелни

Докато има дори едно безстопанствено куче на територията на Столична община, винаги ще има риск. Това каза пред bTV в четвъртък заместник-кметът по екология в София Мария Бояджийска. Тя направи това изявление по повод нахапания от бездомни кучета в сряда вечерта 89-годишен мъж, който е в „Пирогов“ с опасност за живота.
Столичните управници по почти същия начин се оправдаваха за нерешения проблем с бездомните кучета, когато на 8 април тази година от раните си почина проф. Ботьо Тачков – блестящ учен, меценат и достоен българин, който бе разкъсан от кръвожадни животни като във филм на ужасите. Сега извиненията вече са арогантни.
Почти всяка седмица в София, която се бори за високопарното отличие „Европейска столица на културата“, има нахапан от бездомните кучета. Преди десетина дни от безстопанствени четириноги пострада немски гражданин от турски произход – само за това, че спрял на бензиностанция да зареди колата си и да си почине.
Абсурдната ситуация с бездомните кучета в София доведе дотам, че ресорният кмет Мария Бояджийска подаде бутафорна оставка, която естествено не беше приета. И Бояджийска остана да „работи“, тъй както умее. С оправдания и мънкащи доклади, от които дори на най-активните общински съветници в СОС им се доспива. Едва ли някой вече се сеща защо беше уволнен предшественикът на Мария Бояджийска – Милор Михайлов. За слухове и публикации в медиите.
Ако оправданията след поредния инцидент с нахапан от кучета продължат, те ще станат просто смешни. Защото ще видим на какви гимнастики е способен човек, когато се опитва да запази поста си въпреки очевидните си неуспехи.

Станете почитател на Класа